[Hincz Ágnes : Honlap] Honlap > Szövegek > Életrajz

Kiállítás
Újabb rajzok
Ludy-sorozat
Szövegek
Áttekintés
A rajzokról
Életrajz
Kiállítások
Hincz Ágnes rajzai
Nincs semmi titok
Kép szöveg nélkül
Magyar Képzõmûvészeti Egyetem
Koronczi Endre*
Faa Balázs*
Füredi Zoltán*
Radák Eszter*
Nyíry Géza*
A szöveg letöltése rtf formátumban
Az összes szöveg letöltése rtf formátumban, zip tömörörítéssel
English
Kapcsolat
Sitemap
Jogi útmutatás

Életrajz

Hincz Ágnes, 1998

A nevem Hincz Ágnes, 1972-ben születtem Budapesten. Végzettségem szerint könyvtáros vagyok és tanár. De nem akarok tanítani, mert sose szerettem az iskolákat. Próbáltam könyvtárban is dolgozni, de másfél év múlva abbahagytam. Évekig jártam különbözõ rajzszakkörökbe, és egyszer jelentkeztem a Képzõmûvészeti Fõiskolára is, de azután nem mentem el a felvételire se.

Rajzolni a könyvtárban kezdtem el. Elõször kis méretû és egyszerû rajzokat készítettem, azután egyre nagyobbakat. Késõbb otthagytam a könyvtárat, de a rajzolást megszoktam. Ennyiben talán megérték az egyetemi évek. Mindez Debrecenben történt

Késõbb Svájcba kerültem, azután Hollandiába. Itt kezdtem járni azokba a rajzkörökbe, és megtanultam modell után is rajzolni. Nem tudom eldönteni, hogy ez a hasznomra vált-e, vagy nem, mindenesetre hosszú ideig tartott, és barátokat is szereztem közben.

Három éve megint sûrûn járok külföldre, (ott találtam munkát), és de néhány barátom rábeszélt, hogy állítsam ki a rajzaimat. Rajzkörök kiállításain szerepeltem Hollandiában és Svájcban, még díjat is nyertem egyszer. Egy mûvészettörténész tanácsára készítettem ezt a honlapot.

Szakmai önéletrajzot nem tudok írni a képzõmûvészet mentén, mert nem ez a szakmám. Ez itt annyi, amennyi a nyilvánosságra tartozik.